Na jaren van afwezigheid was het zondag 16 december dan zover. De clubkampioenschappen voor de jeugd stonden eindelijk weer op het programma. De afgelopen twee jaar is er natuurlijk heel veel inzet geweest om maar weer jeugd aan te trekken. Een deel van hen, begint echt al beter te spelen en heeft er veel plezier in, om zich te meten met anderen. Dit gebeurt door een drietal leden in de competitie maar nu kunnen ook andere jeugdleden zich in het gevecht mengen.

Om 13:00 stond het toernooi op het punt om te beginnen met een “kwalificatie” wedstrijd. Deze wedstrijd bepaalde of je uiteindelijk in de A-poule of in de B -poule terecht kwam. De A-poule zou strijden voor de felbegeerde titel van Clubkampioen en deelnemers van poule B streden voor de titel van “Tafeltennis spelletjes topper”

In poule B kwamen door hun verlies in de kwalificatie wedstrijd, Kevin, Pascal, Tim en Sam bij elkaar. Onder begeleiding van Nicole en Marco bleek uiteindelijk Kevin nipt de sterkste en ging er met de titel vandoor. Er werden leuke spelletjes gedaan, zoals zoveel mogelijk hooghouden, ballen in een bak mikken, estafette lopen, rondje om de tafel en met elke spelvorm konden punten verdiend worden. De mannen waren erg sportief bezig en hebben een leuke middag beleefd.

De A-poule was samengesteld uit: Xinuo , Nash, Ege, Fenna en Dani. Dani was door zijn resultaten in de NTTB afdelingscompetitie direct geplaats in poule A en hoefde geen kwalificatie ronde te spelen. Ondanks dat Nash helaas geen wedstrijd heeft kunnen winnen bleef hij hardnekkig weerstand bieden en heeft hij geprobeerd het de anderen zo moeilijk mogelijk te maken. Ege gaat vanaf volgend voorjaar competitie spelen en gaat het drietal Xinuo, Fenna en Dani aanvullen in het 1ste en nu nog enige jeugdteam van Disnierats. Ondanks zijn drie verlies partijen tegen zijn toekomstige teamgenoten wist hij een game van Fenna en een game van Xinuo te winnen. Dit betekent dat hij volgend jaar snel de aansluiting met zijn teamgenoten zal hebben gevonden. De grootste strijd was, zoals min of meer verwacht, tussen Fenna, Xinuo en Dani. Fenna was teleurgesteld door haar verlies op Xinuo, maar wist in een hoogstaande partij, met meerdere rally’s vanuit tweede positie wel van Dani te winnen. Uiteindelijk zou de “finale” gaan tussen Xinuo en Dani. Bij winst van Xinuo zou hij met zekerheid de absolute Clubkampioen 2018 worden. Maar de spanning en het gecontroleerde spel van Dani werd hem te veel en helaas moest hij in zinderende 5 games tellende partij, zijn meerdere erkennen in Dani.

Hiermee kwam het drietal allemaal op 3 gewonnen partijen en moesten er uiteindelijk games geteld worden om de eindstand van het toernooi te bepalen.

Het bleek, dat ondanks het verlies op Dani, Xinuo gekroond kon worden als Clubkampioen Jeugd 2018. Hij ontving hiervoor een mooie beker en tevens een wisselbeker waar we zijn naam onuitwisbaar in zullen graveren. Op de tweede plaats eindigde Fenna en als derde Dani gevolgd door Ege en Nash.

Uiteindelijk was er nog een kleine verloting waardoor alle spelers na een inspannende en leuke middag, met een aardigheidje huiswaarts gingen. Onze jeugdleden hebben zich volop vermaakt net als het aanwezige publiek.

Het nieuwe clubshirt

Dames Shirt

Bestel voor 1 december 2019 en speel de voorjaarscompetitie 2020 in het nieuwe shirt. Bestellen kan via https://disnierats.clubwereld.nl. U kunt passen in de winkel

Duijn

De Oude Veiling 24

1689 AA Zwaag

Aktiviteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31