nttbDit is de informatiepagina voor alle leden van Disnierats die op regionaal niveau tafeltenniscompetitie spelen of willen gaan spelen.

Een van de doelstellingen is dat iedereen de gelegenheid krijgt om competitie te spelen op zijn of haar niveau. De vereniging is aangesloten bij de NTTB (Nederlandse TafelTennis Bond) welke gedurende het jaar 2 competities ondersteund.

 Competitie  Start  Einde
 Voorjaar  februari  april
 Najaar  september  december

Competitie wedstrijd en verloop

Op dit moment is de grootste competitie de competitie waar een team bestaat uit 3 deelnemende spelers per wedstrijd(Reguliere Competitie). Er is ook een ontwikkeling om een competitie op te starten (uit te breiden) waarbij 2 deelnemende spelers in een team zitten (Duo Competitie).

Reguliere Competitie

De reguliere competitie bestaat meestal uit een poule van 6 teams in de regio Noord-Holland ten noorden van Amsterdam. De maximale reistijd bedraagt op deze wijze ongeveer 60 minuten voor een uit wedstrijd.

6 teams per poule resulteert in 5 thuiswedstrijden welke gespeeld worden in onze locatie aan de Blauwe Berg 29 in Hoorn. Daarnaast zijn er 5 uitwedstrijden, wat een totaal oplevert van 10 wedstrijden per competitie. De speelperiode is vaak iets langer dan 10 weken door onderbreking vanwege schoolvakanties waarin geen wedstrijden plaatsvinden.

Bij iedere wedstrijd spelen 3 spelers tegen elk van de drie spelers van de tegenstander hierdoor tellen we 9 partijen per wedstrijd.  Als 10de partij (4de partij op het wedstrijd formulier) staat het dubbel tussen 2 spelers van ieder team. Een wedstrijduitslag heeft dus altijd de som van tien punten(voorbeelden zijn 10-0, 3-7 of 5-5)

De partijen worden gespeeld volgens de regels van het NTTB wedstrijdreglement.

Duo Competitie

De duo competitie is nog niet beschikbaar voor teams van Disnierats.

Bardienst

Naast het wedstrijdelement is gezelligheid een belangrijk aspect binnen de vereniging en ook tijdens de competitie. Om die reden vereist de vereniging inzet voor de bardienst van de deelnemende teams. Ongeveer eenmaal per competitie is een team verantwoordelijk voor het verzorgen van de bardienst in onze kantine. Voor het Barrooster en de bijbehorende regels en afspraken hebben we een aparte informatie pagina.

IVA Certificering:Logo IVA
Alle competitie gerechtigde leden dienen in het bezit te zijn van een IVA certificaat omdat zij mogelijk ingezet kunnen worden als barvrijwilliger. Bent u nog niet in het bezit van dit certificaat, dan vindt u de lesstof op http://www.nocnsf.nl/iva. Voordat de test kan worden afgenomen dienen er een aantal persoonsgegevens door de barvrijwilliger worden ingevuld. Bij het e-mailadres van de barverantwoordelijke kan er Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden ingevuld. Hierdoor wordt automatisch het verkregen certificaat naar dit adres gestuurd. Wij zorgen er dan voor dat een kopie van het certificaat in de map met de I.V.A. Certificaten wordt opgeborgen.

Clubkleding

Het gebruik van clubkleding bij het spelen van competitie is verplicht. Afwijkingen hiervan leiden tot een boete voor de vereniging. Verplicht is een speelshirt van de vereniging Disnierats welke u via de website kunt bestellen. Het eerste shirt is in bruikleen waardoor door u geen geen extra kosten hoeven te worden gemaakt. Uiteraard dient u dit shirt weer in te leveren, mocht u stoppen met het spelen van competitie.

Aanmelden Competitie

Via het Formulier Lidmaatschap is het mogelijk om uw lidmaatschap te wijzigen en om aan te geven of u wel of niet wilt deelnemen aan de competitie. Op basis van beschikbaarheid en spelnivo worden wijzigingen gemaakt in de teamindeling door het wedstrijdsecretariaat

Speeldagen

Het speelmoment voor de thuiswedstrijden in de regionale competitie is vrijdag 20:00. Voor uitwedstrijden kan het voorkomen dat door de poule indeling de wedstrijden op een andere tijd of dag gespeeld worden.

Kosten Competitie

Omdat de organisatie van de competitie gefinancierd dient te worden vereist de NTTB een toeslag voor deelname van de deelnemer. Kosten hiervoor staan vermeld op de informatie pagina Contributie. Deze toeslag wordt voldaan aan de vereniging Disnierats welke de afdracht naar de bond verzorgt.

Teamindelingen

De teamindelingen zijn als subpagina opgenomen van deze informatie pagina. Op deze pagina staan alle teamleden met naam en bij voorkeur voorzien van een representatieve foto. De foto kan worden geupload naar de website welke verwerkt en geplaatst wordt door de webmaster.

Competitie indeling

In de pagina met de teamindelingen staat ook de het speelschema. Het speelschema is een PDF bestand welke u kunt downloaden en uitprinten. Onder de indeling en het speelschema staat een "IFrame" met de informatie direct uit de TTApp.

Door gebruik te maken van de tabbladen in de TTApp heeft u een bijgewerkt overzicht van de wedstrijden, stand en de persoonlijke resultaten. Eventuele wijzigingen in het originele wedstrijdschema worden hier weergegeven.

Competitieregels & Invalbeperkingen

De bond kan op basis van teamindelingen en persoonlijke resultaten invalbeperkingen opleggen. Deze beperkingen zijn aanvullingen (uitsluitingen) naast de standaard competitieregels.

TTApp

De TTApp is een fantastische aanvulling en geeft u toegang tot essentiële competitie informatie in uw broekzak. Download de app via de Appstore en installeer hem op uw smartphone. Het is tevens mogelijk om toegang aan te vragen zodat u altijd op de hoogte bent van de voor u laatste relevante wijzigingen als wel de mogelijkheid om zelf uw uitslagen bij te houden. Toegang kunt u krijgen via 1 van de bestaande gebruikers binnen de vereniging Disnierats.

Recent zijn er ook aanpassingen gemaakt om teamindelingen te plannen.

Het nieuwe clubshirt

Dames Shirt

Bestel voor 1 juli 2022 en speel de najaarscompetitie 2022 in het nieuwe shirt. Bestellen kan via https://disnierats.clubwereld.nl. U kunt passen in de winkel

Duijn

De Oude Veiling 24

1689 AA Zwaag

Aktiviteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30